Meni
Audi Sportscar Experience - Red Bull Ring

Piše: Goran Razić
13.09.2017

Audi Sportscar Experience - Red Bull Ring

Uspješna suradnja s Audi Hrvatska i Porsche Croatia donijela je još jedan zanimljiv posao na legendarnom austrijskom Red Bull Ringu

Uska suradnja s tvrtkom Porsche Croatia i Audi Hrvatska u jesen 2016. donijela je još jedan zanimljiv i dinamičan posao. U suradnji s KL-Photom dobili smo zadatak snimanja i fotografiranja eventa Audi Sportscar Experience na austrijskom Red Bull Ringu. Probrana ekipa hrvatskih novinara, sportaša i poznatih osoba, ujedno ljubitelja marke Audi, dobila je pozivnicu za ovaj prestižni event. 

Audijev PR tim potpomognut profesionalnim vozačima i instruktorima sportske vožnje imao je zadatak u kratkom predavanju upoznati polaznike o modelima automobila koji su bili dostupni na tog dana potpuno privatnom legendarnom trkalištu. Na raspolaganju su bili Audi RS6 Avant, RS7 i kao prava poslastica R8 plus. Početno predavanje u učionici ubrzo je zamijenila pista na kojoj se prvi dio dana vozilo uz stalnu pasku instruktora. 

Naš zadatak bila je foto i video produkcija kompletnog eventa s naglaskom na samu vožnju te na beauty shotove automobila u vožnji. Finalni produkt osim vrhunskih fotografija bio je kratki 1-minutni trailer te 3-minutni aftermovie. 

Bio je to još jedan posao iznimne dinamike te samim time i velike odgovornosti budući da se kompletan event odvijao vrlo brzo. Imali smo svega 8 sati vremena za snimanje svega što je bilo potrebno. 

Trailer za Aftermovie
Behind the Scenes sa snimanja

Kompletna video produkcija odrađena je sa Sony FS700, 2 x a7s i a6500 kamerama te ukupno 5 GoProa koji su se rotirali po autima tijekom čitavog dana. Snimke iz automobila rađene su pomoću gimbal stabilizatora, dok su neki kadrovi rađeni i iz ruke. Pomno planirani dron shotovi bili su u organizaciji KL-Phota, dok je kao drugi snimatelj posao odradio moj vjerni kolega Bruno Gracin.