Meni
Kisha - promo

Piše: Goran Razić
21.02.2016

Kisha - promo

Snimanje promotivnog videa

Suradnja s renomiranom riječkom multimedijskom i produkcijskom tvrtkom "Kreativni odjel" pokazala se vrlo uspješnom u još jednoj video produkciji. Ovoga puta riječ je bila o snimanju promotivnog filma za jedan novi hrvatski (riječki!) proizvod - Kishu. Promotivni film za Kishu bio je namijenjen prvenstveno društvenim mrežama i video kanalima poput Youtubea i Vimea, a glavna namjena mu je prezentacija funkcionalnosti i specifičnosti ovog nesvakidašnjeg proizvoda. Za one koji se još nisu upoznali s Kishom, radi se o kišobranu koji je bluetooth vezom povezan s Vašim mobitelom te vas u slučaju gubitka kišobrana alarmira da ste kišobran ostavili iza sebe. Isto tako, mobilna aplikacija nudi i brojne informativne mogućnosti.  

Promotivni film sniman je na dvije lokacije u Rijeci - u popularnom riječkom kafiću "Cukar i Kafe” te u privatnoj kući gdje su snimani kadrovi buđenja u krevetu. I ovoga puta produkcija je morala biti relativno mala, ali vrlo kreativna i fleksibilna. Snimanje promotivnog spota odradili smo sa Sony FS700 kamerom i Canon 5D mk2 fotoaparatom. Odlična i vrlo profesionalna ekipa bila pokazala se kao jako brza tijekom produkcije pa smo se tijekom prvog dana snimanja u cijelosti uspijevali pridržavati zadanog shooting plana. Glavna zvijezda spota, popularna manekenka Vedrana Linardić, u relativno malom broju ponavljanja odradila je sve što se od nje očekivalo, dok su ostali glumci svojim vrlo dobrim izvedbama također bili na visini zadatka.  

Kadrovi ulaska i izlaska u kafić bili su najjednostavniji te su snimljeni praktički bez ponavljanja. Kadrovi razgovora za stolom bili su također ležerni, a sitnije probleme nam je jedino stvaralo svijetlo. Željeli smo čim više uhvatiti dnevnog svijetla koje je dopiralo kroz prozor, što je kameru stavilo na pravu kušnju zbog dinamičkog raspona. Unutrašnjost smo osvijetlili LED panelima simulirajući ambijentalno svijetlo. Svi unutarnji kadrovi snimljeni su prime objektivima; ulazak i izlazak iz kafića je sniman s 50 mm f1.2L Canon objektivom, dok je scena kod stola u kafiću snimana s 24 f1.4L objektivom. Kadar izlaska iz kafića sniman je 70-200 f2.8L IS objektivom, dok je kadar odlaska sniman s krana na kojem je bio Canon 5D km2 s postavljenim 16-35 f2.8L objektivom. U sceni kod kreveta korišten je također 50 f1.2L. Kompletnu postprodukciju, grafiku i animaciju odradio je Kreativni odjel na čelu s Jusufom Šehovićem - Jupijem.