Meni
Tour of Croatia 2016. - TV produkcija

Piše: Goran Razić
14.04.2016

Tour of Croatia 2016. - TV produkcija

Drugo izdanje međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia iz fotografskog i snimateljskog kuta

Nismo se niti okrenuli oko sebe, a već nam je stiglo drugo izdanje Toura. Entuzijazam i optimizam, koji su prošle godine frcali na sve strane, imali su pokrića. Ove godine utrka je još bolja, još veća, još dulja, s još većim budžetom i s još boljom TV gledanošću. Tour of Croatia nameće se kao prava sportsko turistička poslastica uoči početka turističke sezone u Hrvatskoj, a TV prijenos koji se šalje na šest kontinenata samo dodatno pojačava cijelu priču. 

Kako event raste tako raste posao i u mom segmentu. Ove godine, u suradnji s dizajnerom Borisom Krpanom prihvatio sam se pripreme kompletnih materijala za TV produkciju. U dogovorima s Ursulom Romero, glavnom producenticom TV prijenosa i organizatorima Ivanom Črnjarićem i Vladimirom Miholjevićem odradio sam složenu pripremu najavnih TV spotova na 5 jezika (hrvatski, njemački, engleski, francuski, ruski + ostatak svijeta na engleskom) koji se vrte na HRT-u, Eurosportu, ali i brojnim ostalim svjetskim televizijama. Osim toga, trebalo je pripremiti službenu špicu eventa namijenjenu za live prijenos te sponzorske lead in-ove i lead out-ove i telope. Tu je bio i vrlo bitan jednominutni filmski presjek Toura 2015., koji je rađen za medije uoči samog natjecanja, a  kao pravu poslasticu napravio sam i video pod imenom "Tour of Croatia iz zraka", 3-minutni film montiran gotovo isključivo od helikopterskih kadrova i kadrova s drona iz 2015. godine. Bila bi prava šteta ne iskoristiti 2TB već snimljenog sirovog video materijala, a da se još jednom ne podsjetimo u kakvoj zemlji živimo. 

Tour of Croatia 2016. Trailer - HRT
Tour of Croatia 2016. Trailer - Eurosport (ENG)
Tour of Croatia 2016. Trailer - Eurosport (FRA)
Tour of Croatia 2016. Trailer - Eurosport (NJEM)
Tour of Croatia 2016. službena špica prijenosa - HRT
Tour of Croatia 2015. iz zraka
Tour of Croatia - HEP Lead in

Gotovo dvomjesečna priprema navedenih materijala bila je samo dinamična uvertira u glavni događaj - početak utrke 19.04. u Osijeku. 

photo: kl-photo.com